Menu

Køb lastholdere - til transport af bagage på køretøjets tag

Det vigtigste redskab til transport af bagage eller cykler på køretøjets tag er uden tvivl lastholderen. Uanset om der skal være en cykelholder eller en tagboks på køretøjet - uden lastholder, går det ikke. Så hvis du allerede planlægger din næste ferie, men ikke har plads i din bil, kan du bruge vores klart udformede vejledning til at finde ud af alt hvad du behøver at vide om dette alsidige værktøj og bruge vores guide til at finde det rigtige produkt til din bil, hurtigt og nemt.

Som specialist, med over 20 års erfaring, lægger vi vægt på produkter af høj kvalitet: Fra gelændere til universelle lastholdere, kan du købe lastholdere til næsten ethvert biltag her. Du ved ikke, om den lastholder du kigger på, passer til dit køretøj?

køb lastholder nu

Produktanbefalinger

Tagbærer G3 Clop infinity 77 cm - 115 cm

Nyttelast: 75 kg, Tagtype: afhængig af model, Form: Stålrør, Farve: sort, Antal tagbøjler:

Tagbærer G3 Clop infinity alu 77 cm - 115 cm

Nyttelast: 75 kg, Tagtype: afhængig af model, Form: Aluminiumprofil (Klassisk), Farve: sølv, Antal tagbøjler: 2

-11%
Tagbærer Thule SmartRack XT 118 cm

Tagbærer Thule SmartRack XT 118 cm

Nyttelast: 100 kg, Tagtype: til køretøjer med åben tagræling, Form: 4-kant-profil, Farve: sort, Antal tagbøjler: 2

-11%
Tagbærer Thule SmartRack XT 135 cm

Tagbærer Thule SmartRack XT 135 cm

Nyttelast: 100 kg, Tagtype: til køretøjer med åben tagræling, Form: Aluminiumprofil (Klassisk), Farve: sølv, Antal tagbøjler: 2

556,99 kr.
793,99 kr.
1.423,99 kr.
1.581,99 kr.

Vejledning om køb af lastholdere online

 1. Hvad skal jeg bruge en lastholder til: Grundmodulet for alt transport på biltaget
 2. Lastholdere fra Thule, F. llI Menabo og G3
 3. Valg af lastholder: Hvilken lastholder passer til min bil?
 4. Forskellige tagtyper på køretøjer: tagræling, normalt tag, etc.
 5. Universal lastholder - velegnet til næsten ethvert køretøj
 6. Fastgørelse af lastholder på rælingen: Rælingholderen
 7. Lastholder af stål eller aluminium - fordele og ulemper
 8. Tjekliste - hvad skal jeg passe på, før jeg køber en lastholder?
 9. Tilbehør til lastholdere: fra afdækningslister til hængelåse
 10. Vælg nu lastholderen til dit køretøj

1. Hvad skal jeg bruge en lastholder til: Grundmodulet for alt transport på biltaget

Lastholderen, også kendt som taglastholderen, er ideel til at skabe et ekstra opbevaringsrum til omfangsrige genstande. Selve bilens taglastholder bærer ingen bagage - ud over pladsen i bagagerummet kan dette udstyr bruges til at transportere transportudstyr såsom tagbokser, cykelholdere eller skiholder på køretøjets tag. Taglastholderen er derfor særligt velegnet til familier, der ønsker at tage på ferie. Den ekstra opbevaringsrum på biltaget, efterlader mere plads indenfor, som børn kan lide at bruge på bagsædet.

På den årlige cykel- eller skiferie vil alle andre passagerer selvfølgelig også nyde godt af mere benplads. Vil du transportere en kano eller en kajak på taget af din bil? Dertil har du brug for specielle kano- eller kajakholdere til tagmontering. Nogle mennesker har ikke nemt ved at køre bil med en anhænger, eller de har ikke BE-godkendelse, men hvordan skulle lasten ellers transporteres? Med en kombination af lastholder og tagboks kan trailerkørsel snedigt undgås.

Bemærk

Lastholderen alene kan ikke transportere en cykel. Du har også brug for en cykelholder til montering på lastholderen!

2. Lastholdere fra Thule, Menabo og G3

Inden du køber en lastholder, kan du her finde ud af så meget som muligt: hvilken lastholder er den rigtige? Hvilken producent af lastholdere tilbyder det bedste pris/ydelsesforhold? For at gøre det lettere for dig at finde den perfekte lastholder, kan du købe lastholdere fra kendte producenter fra os. Valget af netop disse tre producenter er baseret på vores mange års brancheerfaring.

 • Thule lastholdere fra Malmø, Sverige, tilbyder robuste og ekstremt vejrbestandige lastholdere med deres klassiske "WingBar".
 • F.lli Menabo lastholdere har et italiensk design med fokus på aerodynamik.
 • G3 lastholder: Klassiske og moderne tagbagagebærere med det bedste forhold mellem pris og ydelse.

Tip

Vi anbefaler, at du søger efter lastholdere ved hjælp af vores guide til lastholdere.

3. Valg af lastholder: Hvilken lastholder passer til min bil?

Hvis du vil købe en lastholder, skal du først inspicere dit køretøjs tag. Afhængigt af hvilken type køretøj du har, er udvalget af egnede grundlæggende taglastholdere begrænset. Reglen er: ikke alle lastholdere passer til alle biler. Valget af den rigtige lastholder bestemmes af køretøjets tag. I vores guide til lastholdere finder du din passende lastholder med blot et par museklik, enten ved at indtaste køretøjets registreringsdokument, eller ved at indtaste producenten, modellen og motorstørrelsen.

Vi anbefaler, at du overholder følgende tjekliste eller stiller dig selv følgende spørgsmål, inden du køber en lastholder:

 • Har du åben, lukket eller ingen tagræling?
 • Hvordan ser fastgørelsespunkterne ud på mit køretøjstag, hvis der ikke er tagræling?
 • Har taget en tagrendefastgørelse, en normal tagfastgørelse, en "T-not profil" fastgørelse eller en Fixpunkt fastgørelse?

4. Forskellige tagtyper på køretøjer: tagræling, normalt tag, etc.

Valget af lastholder såvel som fastgørelse afhænger af det respektive køretøjs tag: Den lukkede tagræling og den åbne tagræling er mest almindelige. Derudover er der selvfølgelig andre muligheder for fastgørelse:

åbne tagrælinger
Eksempelvis Dacia Duster, Skoda Octavia

åbne tagrælinger

lukkede tagrælinger
Eksempelvis Hyundai Santa Fe

integreret tagræling

faste fastgørelsespunkter
Eksempelvis VW Caddy III

faste fastgørelsespunkter

Regnrender
Eksempelvis Jeep Wrangler 3 DR

Lastholder fastgørelse på regnrender

normalt tag
Ekesmpelvis Audi A1 / Honda Civic VIII

normalt tag

T-notprofil
Eksempelvis Porsche Cayenne (955)

T-not-fastgørelse

Tip

 • Forskelle mellem varianterne af tagræling er hovedsageligt af rent visuel karakter.
 • De åbne tagrælinger er normalt mere praktiske, da monteringsmulighederne er betydeligt større og mere fleksible.
 • En lastholder kan let eftermonteres for mange forskellige køretøjstyper og producenter.

Hvad menes med en T-not-skinne?

En T-not-skinne er den rille, der findes i lastholderen. Det findes hovedsageligt på lastholdere med en aluminiumskinneprofil. Ved hjælp af T-not adaptere kan du f.eks. fastgøre tagbokse eller tagcykelholdere endnu mere sikkert.

Tagholderprofilens styrke (tidligere stangstyrke) - hvad er det?

Hvis man taler om styrke i forbindelse med en tagholderprofiler, forstår man på dette tykkelsen af bærerbjælken. Det højre billede viser en lastholder med T-not aluminiumskinneprofil og en tagholderprofil på 80x35 mm.

  Bemærk

  For at du kan få den bedste information om lastholdere, har vi samlet nogle råd..

  5. Universal lastholder - velegnet til næsten ethvert køretøj

  Universal lastholder er kendetegnet ved, at de er kompatible med næsten alle køretøjer. Ikke desto mindre passer en universel taglastholder til en lukket tagrende f.eks. kke på en åbent tagræling. For mange gør brugen af universal-taglastholderen det nemmere at vælge en type.

  køb universelle taglastholdere her

  6. Fastgørelse af taglastholdere

  Fastgørelse til rælingholder

  Vil du fastgøre rælingholderen eller lastholderen til gelænderet? Sørg først for, at bærerfødderne først ligger løst på tagrenden. Du skal kun stramme fødderne, når du har anbragt lastholderen i midten med en optimal vægtfordeling på køretøjets søjler. Derefter monteres håndtagene og dækslet på de angivne steder, og den korrekte tilpasning af lastholdern kontrolleres ved hjælp af plaststrimlen med mål (lineal).

  Fastgørelse uden tagræling

  Fastgørelse af lastholdere uden tagræling skal undgå at fastgøre punkter på tagfladen. Men det er ikke noget problem: Dette lastholdersystem hviler på køretøjets tag med malingsvenlige, gummierede støttefødder og er forankret i døråbningen med en fastholdelsesklo. Lastholderens fødder kan købes individuelt. Når du installerer lastholderen, skal du sørge for, at lastholderens fødder og beslag klikker på plads - der skal være en hørbar lyd. På nogle modeller er de imidlertid allerede monteret på tværstængerne.

  7. Lastholder af stål eller aluminium - fordele og ulemper

  Fordelene ved de enkelte materialer er små. Den største forskel mellem en taglastholder lavet af stål eller aluminium er sandsynligvis dimensionerne og det tilhørende anvendelsesområde. Stålrørsprofiler er normalt udformet som firkantede rør og med et tværsnit på ca. 32 x 22 mm er de velegnede til (næsten) alle tagkonstruktioner. De er galvaniserede og plastbelagte, så rust er ikke et problem her. Derudover er stål ekstremt robust på grund af dets styrke. Imidlertid har stål ulempen, eller aluminiumsprofiler har den fordel, at de vejer mindre. Den lavere vægt afspejles, omend minimalt, i det lavere brændstofforbrug.

  Aerodynamik, optik og montering

  Hvis du sætter pris på et smukt køretøjs udseende, kan du selvfølgelig kun bruge aluminiumsprofilen. Med denne profil er ikke kun det moderne design i forgrunden, men også aerodynamikken er overbevisende og giver meget gode resultater i vindtunnelen med tilsvarende besparelsespotentiale i brændstofforbrug sammenlignet med rørbjælkerne i stål på lastholdere. Disse grunde taler for sig selv og retfærdiggør den noget højere købspris sammenlignet med standard stålbjælker. Valget af taglastholderens form eller profil er ikke relevant for montering på køretøjets tag, da holderens fødder er identiske.

   Lastholder montering med aluminiumsprofil, stålprofil, U-beslag, klemme og T-not brug

   Bemærkning om det anvendelige område!

   I tilfælde af rørformede stålbjælker, er dette kun inden for støttefødderne. Fastgørelser såsom beslag eller klemmer må ikke fastgøres uden for støttefødderne! Mens der med aluminiumprofilskinner, der bruger T-not med T-not adaptere, hvor hele skinnenes bredde kan bruges til fastgørelse.

   8. Tjekliste - hvad skal jeg passe på, før jeg køber en lastholder?

   Det nye firkantede taglastholder

   Taglastholderens form

   Når du har fundet den rigtige måde at montere en taglastholder på dit køretøj på, skal du være opmærksom på lastholderen/stangformen. Her skelner vi mellem rørprofiler af stålrør og skinneprofiler i aluminium Den rørformede stålprofil er en firkantet profil, og aluminiumskinneprofilen er for det meste en flad variant med en "T-not".

   Egenskaber og materiale

   SPØRGSMÅL: Værdsætter du robusthed og en lav købspris?
   SVAR: Så anbefaler vi en taglastholder af stål.

   SPØRGSMÅL: lægger du større vægt på aerodynamik, luftmodstand og lav kørestøj?
   SVAR: Så anbefaler vi en taglastholder af aluminium.

   Jo oftere taglastholderen i aluminium bruges, desto mere kompenseres den højere købspris sammenlignet med en stål-lastholdere, med dens aerodynamiske og brændstofbesparende egenskaber.

   Tykkelse af tagholderprofil

   Tagholderprofilens styrke er også en vigtig faktor for den planlagte anvendelse. Du bør derfor på forhånd kontrollere, hvilke dimensioner (tværsnit) dit ekstra transportsystem er egnet til. De tilladte dimensioner (tværsnit) af tagholderprofilen findes i databladet til tagboksen.

   GS Mærke

   Inden du køber en taglastholder til biler, skal du kontrollere, om den pågældende holder har et GS-mærke. GS-mærket (testet sikkerhed) står for overholdelse af kvalitets- og sikkerhedsstandarder. Så hvis du lægger stor vægt på sikkerhed, skal taglastholderen være mærket med GS-mærket.

   Lastholderlås

   Nogle taglastholdere kan låses. Taglastholderens lås fungerer som tyveribeskyttelse og kan fastgøres på tværstangen. Dette tilbehør kan dog ikke fastgøres til enhver taglastholder. Så hvis du lægger stor vægt på sikkerhed, skal du købe en aflåseligt taglastholder.

   Bemærk

   Ikke alle tagboks eller tagcykelholdere kan installeres med alle tagholderes profiltykkelser.

   9. Tilbehør til lastholdere: fra afdækningslister til hængelåse

   En taglastholder kan udstyres med forskelligt tilbehør.
   Dette tilbehør er meget populært hos vores kunder:

   • Låsesæt
   • Skiholder stativ
   • Spænderemme
   • Lastbegrænser
   • Tagkurv.

   10. Vælg nu lastholderen til dit køretøj

   Du kan ikke gå galt med at købe en ny lastholder. Efter at have læst vores vejledning vil du være godt forberedt på køb af en lastholder og det passende tilbehør. For at tilbyde dig den rigtige lastholder til dit køretøj, har vi udviklet denne bilfinder. I det første trin skal du blot vælge dit bilmærke.

   Lastholder

   Oversigt over bilproducenter