Altid 137.000 produkter på lager

Køb lastholdere ganske enkelt …

Leder du efter en lastholder, rælingholder eller skiholdere til din bil? Hos os kan du vælge mellem universelle og køretøjsspecifikke lastholdere. Vores skiholdere gør programmet komplet. Vi er din specialist i lastholdere og skiholdere.

Hvilken lastholder passer til min bil?

Før du køber en lastholder, skal du først kontrollere følgende:
  1. Har du en åben, en lukket eller slet ingen tagræling?
  2. Hvordan ser fastgørelsespunkterne på bilens tag ud, hvis der ikke findes nogen tagræling?
  3. Har taget en tagrende-, en normal tag-, en T-not-profil eller en fikspunktsfastgørelse?

Ved hjælp af vores eksempelbilleder kan du let besvare spørgsmålene.


Åben tagræling

f.eks. Dacia Duster, Skoda Octavia

Dachreling offen

Lukket tagræling

f.eks. Hyundai Santa Fe

Dachreling geschlossen

Fikspunktsfastgørelse

f.eks. VW Caddy III

Fixpunktbefestigung

Fastgørelse i tagrenden

f.eks. Jeep Wrangler 3 DR

Befestigung an Regenrinne

Normalt tag

f.eks. Audi A1 / Honda Civic VIII

normales Dach

T-notprofil

f.eks. Porsche Cayenne (955)

T-Nut Befestigung

Hvad skal jeg være opmærksom på før jeg køber?

1. på lastholderens form

Når du har fundet den rigtige fastgørelsesmåde for en lastholder til din bil, skal du være opmærksom på lastholder-/stangformen.

Her skelner vi mellem stålrør og aluskinneprofil. For stålrørets vedkommende drejer det sig om en firkantprofil og for aluskinneprofilens i de fleste tilfælde om affladede varianter med T-not.

Stålrørsprofil

Lastholder med stålrørsprofil
f.eks. Thule Squarebar

Aluskinneprofil

Aluskinneprofil
f.eks. Thule Wingbar


2. på stangtykkelsen

Stangtykkelsen er også en vigtig faktor i forb. med den planlagte anvendelse Kontrollér derfor forinden, hvilken stangtykkelse dit ekstra transportsystem er egnet til.
Den pågældende stangtykkelse fremgår af tagboksens datablad.

Vigtig anvisning!

Ikke alle tagbokse eller tagcykelholdere kan monteres med alle stangtykkelser.

Tagboks

Stålrørs- eller aluskinneprofil

Stålrørsprofil

Stålrørsprofil
(ca. 32 x 22 mm)

Anvendelse og kvalitet

Den største forskel ligger vel i målene og den dermed forbundne anvendeslesbredde. Stålrørsprofiler er som regel udført som firkantrør og med et tværsnit på ca. 32 x 22 mm egnet til (næsten) alle tagopbygninger. De er galvaniserede og plastindkapslet og dermed er rust ikke noget problem. Aluprofiler scorer her højest med et noget lavere vægt.

Ulempen er deres for det meste brede tværsnit på op til 80 x 35 mm. Her skal man være opmærksom på, at tagopbygningerne er egnede til den pågældende aluprofil. Dette argument bortfalder, hvis der her er mulighed for fastgørelse vha. en T-not-adapter, da alle aluprofiler understøtter denne monteringsmåde.


Aerodynamik, optik og montering
Aluskinneprofil

Aluskinneprofil med T-not
(max. 80 x 35 mm)

Den der lægger vægt på, at bilen ser godt ud, kan kun vælge aluminiumprofilen. Her lægges der ikke kun meget vægt på moderne design, også aerodynamikken imponerer og giver her meget fine resultater i vindtunnelen med tilsvarende besparelsespotentiale mht. brændstofforbrug. Disse grunde taler for sig selv og retfærdiggør den noget dyrere anskaffelsespris i forhold til standard-stållastholdere.

Ved monteringen på bilen er der i de fleste tilfælde ingen forskelle, da producenterne stiller et stålrør og en aluprofilvariant til rådighed. Fødderne til monteringen adskiller sig meget lidt.


Aluskinneprofil
Henvisninger vedr. brugbart areal

Ved aluskinneprofiler derimod kan hele bredden af holderskinnen bruges til fastgørelse ved anvendelse af T-noten med T-not-adaptere.

Tips og tricks

“Whispbar” – Sandsynligvis den mest støjsvage lastholder i verden

Whispbar-holder

Whispbar-holder ved Aerotest
i vindtunnel

Kunder der klager over høje lyde fra deres lastholder, er ingen sjældenhed og i tider med høje brændstofpriser vil desuden enhver bilist spare hvor det er muligt. To kriterier, der for lastholderes vedkommende ofte opfattes som ulemper.

Firmaet Yakima har nu udviklet et lastholdersystem, der ifølge firmaet oplysninger er det første, virkeligt støjsvage, afmonterbare lastholdersystem i hele verden. Den vingelignende profil på holderne er resultatet af mange timers yderst omhyggelig forskning og test i vindtunnelen og på vejen.

Den herved fremkomne, aerodynamiske form reducerer luftmodstanden betydeligt. Tests med ikke-belastede tværdragere har vist, at Whispbar giver 40-70 % mindre luftmodstand end sammenlignelige produkter fra konkurrenter. Det giver ikke kun mindre vindstøj men man sparer også brændstof.


T-not
Hvad forstås der ved T-not?

Ved en T-not forstår man den not, der findes i lastholderstolpen. Hovedsagelig finder man denne på lastholder med aluprofilskinner.

Ved hjælp af T-not-adaptere kan du her fastgøre f.eks. tagbokse eller tagcykelholdere endnu sikrere.


Aluskinneprofil med T-not
Hvad er stangtykkelse?

Ved stangtykkelse forstår man målene på tværsnittet af holderstolpen. Billedet til højre viser en lastholder med T-not aluskinneprofil og en stangtykkelse på 80 x 35 mm.

Rameder anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige service. Ved at surfe videre i online-shoppen accepterer du brugen af cookies. Læs mere i bestemmelserne om databeskyttelse.

Ok, jeg accepterer